O nama

Marianne Martinuš

 

Marianne Martinuš

Apsolvent gestalt psihoterapije

Prof. njemačkog i engleskog jezika i književnosti

Marianne Martinuš

Rođena 1975. u Münchenu, Njemačka. Nakon završetka jezične gimnazije, preselila sam se u Zagreb gdje sam završila studij njemačkog i engleskog jezika i književnosti, jednogodišnju edukaciju za upravljanje ljudskim potencijalima na Volksbank akademiji u Austriji i edukaciju iz gestalt psihoterapije.

Od 2010. radim s klijentima kao gestalt terapeut pod supervizijom i kao savjetovatelj u Studentskom savjetovalištu Nisi sam/a. Kao vlasnica portala moja-karijera  provodim osim toga preko 10 godina karijerno savjetovanje

Ubrzo nakon što sam se zaposlila u privredi, primijetila sam da me posao ne ispunjava. S nepunih 30 godina sam imala dojam da neću naučiti gotovo više ništa novo. To mi se činilo zastrašujuće. Željela sam se profesionalno dalje razvijati, ali nisam znala što me zapravo zanima i koji su moji talenti. Jedino sam bila svjesna da me rad i interakcija s ljudima najviše veseli i ispunjava.

Stoga sam krenula i završila jednogodišnje školovanje za upravljanje ljudskim potencijalima. Tijekom tog sam školovanja shvatila kako se u privredi ljudski potencijal velikim djelom shvaća na način kako se isti može najbolje iskoristiti za dobrobit tvrtke, a da se pri tome individualne potrebe i želje zaposlenika često ne uzimaju u obzir.

Ipak, uvjerena sam da se potencijal pojedinca razvija najbolje u području koje njega najviše zanima i ispunjava i gdje može najlakše postići izvrsnost.

Htjela sam profesionalno podržavati pojedince u pronalasku zadovoljstva i smisla, kako poslovno, tako i privatno. Stoga sam 2008. godine krenula  na edukaciju iz gestalt psihoterapije koju sam završila 2013. godine i kao apsolvent provodim gestalt terapiju pod supervizijom. Trenutno dovršavam svoj završni rad pod nazivom “Geštalistički pristup u karijernom savjetovanju”.

Znanje iz psihoterapeutskog školovanja u kombinaciji sa svojim ostalim radnim iskustvom također uspješno primjenjujem u različitim treninzima, a posebno u karijernom savjetovanju. 

Osmislila sam i vodila radionice na projektu za mlade nezaposlene želim posao! i provodim karijerno savjetovanje.

Po potrebi s klijentima radim i na njemačkom i engleskom jeziku. 

Od 2014. godine se dodatno educiram iz terapijskog smjera fototerapije i art terapije kroz seminare Laure Jimenez-Alonso i Ulle Halkola. 2021. godine sam se dodatno educirala iz smjera Somatic Experiencing kroz radionice koje su vodili Dr. Peter Levine i Dr. Diane Poole Heller te sam 2022. godine završila Uvodnu radionicu za edukaciju za Somatic Experiencing koju je vodio Kavi Gemin. Smatram da je važno kontinuirano raditi na sebi i pohađati edukacije i radionice za osobni i profesionalni razvoj. 

Želiš sa mnom dogovoriti termin?

Kontaktiraj me i javit ću ti se u kratkom roku!