O nama

Marianne Martinuš

 

Marianne Martinuš

Apsolvent gestalt psihoterapije

Prof. njemačkog i engleskog jezika i književnosti

Marianne Martinuš'

 Rođena 1975. u Münchenu, Njemačka. Nakon završetka jezične gimnazije, preselila sam se u Zagreb gdje sam završila studij njemačkog i engleskog jezika i književnosti.

Još tijekom studija zaposlila sam se u privredi kao asistent i prevoditelj. Brzo sam primijetila da me ta vrsta posla nije ispunjavala jer sam imala dojam da sam brzo došla do točke da neću naučiti gotovo više ništa novo. S nepunih 30 godina to mi se činilo zastrašujuće jer sam smatrala da bi tada trebao doći period u kojemu ću nakon završetka studija početi učiti napokon nešto novo, zanimljivo i konkretno.

Predavajući njemački jezik ujedno sam osvijestila kako su upravo rad i interakcija s ljudima ono što me najviše veseli i ispunjava.

Stoga sam krenula i završila jednogodišnje školovanje za upravljanje ljudskim potencijalima na Volksbank akademiji u Austriji. Tijekom tog sam školovanja shvatila kako se u privredi ljudski potencijal velikim djelom shvaća na način kako se isti može najbolje iskoristiti za dobrobit tvrtke, a da se pri tome individualne potrebe i želje zaposlenika često ne uzimaju u obzir.

Ipak, uvjerena sam da se potencijal pojedinca razvija najbolje u području koje njega najviše zanima i ispunjava i gdje može najlakše postići izvrsnost. Htjela sam profesionalno podržati pojedince u pronalasku zadovoljstva i životnog smisla, kako poslovno, tako i privatno. Tada sam odlučila krenuti na edukaciju iz gestalt psihoterapije koju sam završila 2013. godine i kao apsolvent provodim gestalt psihoterapiju pod supervizijom.

S klijentima radim od 2010. godine i rad s klijentima me izuzetno veseli i ispunjava. Znanje iz psihoterapeutskog školovanja u kombinaciji sa svojim ostalim radnim iskustvom također uspješno primjenjujem u različitim treninzima, a posebno u karijernom savjetovanju. Radim kao psihoterapeut pod supervizijom i vlasnica sam portala moja-karijera. Vodim radionice na projektu za mlade nezaposlene želim posao! i provodim karijerno savjetovanje. Radim također kao savjetovatelj u Studentskom savjetovalištu Nisi sam/a.
Po potrebi s klijentima radim i na njemačkom i engleskom jeziku. 

Od 2014. godine se dodatno educiram iz terapijskog smjera fototerapije i art terapije kroz seminare Laure Jimenez-Alonso i Ulle Halkola, a od 2021. godine iz smjera Somatic Experiencing kroz radionice koje vode Dr. Peter Levine i Dr. Diane Poole Heller. Smatram da je važno kontinuirano raditi na sebi i pohađati edukacije i radionice za osobni i profesionalni raz 

Želiš sa mnom dogovoriti termin?

Kontaktiraj me i javit ću ti se u kratkom roku!