O nama

Ivana Sladić Kljajić

 

Ivana Sladić Kljajić

Apsolvent gestalt psihoterapije

Psiholog

Socijalni pedagog

Ivana Sladić Kljajić

Rođena sam 1975.g. u Šibeniku, a nakon završene gimnazije, školovanje sam nastavila u Zagrebu gdje sam završila studij Psihologije na Filozofskom fakultetu. Time mi se ostvarila želja da svoje obrazovanje usmjerim prema stjecanju kompetencija za rad s ljudima. Potrebu za edukacijom iz ovog područja upotpunila sam dovršavanjem studija Socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. S idejom da je unapređenje znanja, vještina i kompetencija cjeloživotni proces u svim područjima rada i osobnog razvoja, nastavila sam se educirati te istraživati područja koja mi predstavljaju izazov i otvaraju mogućnosti razvoja na osobnom i profesionalnom planu.

Želeći steći nova znanja i vještine kojima ću poboljšati kvalitetu života i ostvariti osobne potencijale, ali pomoći i drugima da isto učine za sebe, završila sam četverogodišnju edukaciju iz gestalt psihoterapije i kao apsolvent provodim gestalt psihoterapiju pod supervizijom. Otkrila sam da gestalt pristup najbolje odgovara mom uvjerenju da svi mi kroz vlastite kapacitete i sposobnosti možemo i osobne nedaće iskoristiti kao priliku za osobni rast i napredak. Neograničene mogućnosti kreativnog rada koji se u maksimalnoj mjeri prilagođava klijentu imala sam priliku i iskusiti kroz višegodišnji individualni rad s klijentima.

Od 2003. godine zaposlena sam u Centru za autizam gdje radim s djecom i mladima s razvojnim teškoćama te s njihovim obiteljima. U sklopu svog posla vodila sam grupe podrške za zaposlenike u pomagačkim profesijama, radionice za roditelje te radionice za braću i sestre djece s teškoćama. Član sam mobilnog stručnog tima sa zadatkom pružanja podrške roditeljima i učiteljima koji rade s djecom s teškoćama iz spektra autizma u redovnom sustavu obrazovanja. Redovito održavam edukacije o metodama rada s djecom i mladima s teškoćama u razvoju za stručnjake, roditelje i zainteresiranu javnost te tim putem nastojim promovirati svijest o potrebi unapređivanja njihovog položaja u društvu.

Osim toga, u moje područje interesa spadaju rad s traumatskim iskustvima, poremećaji ličnosti te anksiozni poremećaji, a lista interesa se svakim danom proširuje i odražava moju želju za novim znanjima te kontinuiranim učenjem.
Dugogodišnja sam tajnica Sekcije za razvojne teškoće i invaliditet Hrvatskog psihološkog društva i članica Hrvatske psihološke komore. Dobitnica sam priznanja „Marulić: Fiat Psychologia“ za osobit doprinos primijenjenoj psihologiji.

Želiš sa mnom dogovoriti termin?

Kontaktiraj me i javit ću ti se u kratkom roku!