O nama

Ivana Sladić Kljajić

 

Ivana Sladić Kljajić

Apsolvent gestalt psihoterapije

Psiholog

Socijalni pedagog

Ivana Sladić Kljajić

Rođena sam 1975.g. u Šibeniku. Nakon završene gimnazije, školovanje sam nastavila u Zagrebu gdje sam završila studij Psihologije na Filozofskom fakultetu. Time mi se ostvarila želja da svoje obrazovanje usmjerim prema stjecanju kompetencija za rad s ljudima.

Potrebu za edukacijom iz tog područja upotpunila sam dovršavanjem studija Socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. S idejom da je unapređenje znanja, vještina i kompetencija cjeloživotni proces u svim područjima rada i osobnog razvoja, nastavila sam se educirati te istraživati područja koja mi predstavljaju izazov i otvaraju mogućnosti razvoja na osobnom i profesionalnom planu.

Želeći steći nova znanja i vještine kojima ću poboljšati kvalitetu života i ostvariti osobne potencijale, ali pomoći i drugima da isto učine za sebe, završila sam četverogodišnju edukaciju iz gestalt psihoterapije. Kao apsolvent provodim gestalt psihoterapiju pod supervizijom. Otkrila sam da gestalt pristup najbolje odgovara mom uvjerenju da svi mi kroz vlastite kapacitete i sposobnosti možemo i osobne nedaće iskoristiti kao priliku za osobni rast i napredak. Neograničene mogućnosti kreativnog rada koji se u maksimalnoj mjeri prilagođava klijentu imala sam priliku i iskusiti kroz višegodišnji individualni rad s klijentima.

Od 2003. godine zaposlena sam u Centru za autizam gdje radim s djecom i mladima s razvojnim teškoćama te s njihovim obiteljima. U sklopu svog posla vodila sam grupe podrške za zaposlenike u pomagačkim profesijama, radionice za roditelje te radionice za braću i sestre djece s teškoćama. Član sam mobilnog stručnog tima sa zadatkom pružanja podrške roditeljima i učiteljima koji rade s djecom s teškoćama iz spektra autizma u redovnom sustavu obrazovanja. Redovito održavam edukacije o metodama rada s djecom i mladima s teškoćama u razvoju za stručnjake, roditelje i zainteresiranu javnost. Tim putem nastojim promovirati svijest o potrebi unapređivanja njihovog položaja u društvu.

Osim toga, u moje područje interesa spadaju rad s traumatskim iskustvima, poremećaji ličnosti te anksiozni poremećaji. Lista interesa se svakim danom proširuje i odražava moju želju za novim znanjima te kontinuiranim učenjem.
Dugogodišnja sam tajnica Sekcije za razvojne teškoće i invaliditet Hrvatskog psihološkog društva i članica Hrvatske psihološke komore. Dobitnica sam priznanja „Marulić: Fiat Psychologia“ za osobit doprinos primijenjenoj psihologiji.

Želiš sa mnom dogovoriti termin?

Kontaktiraj me i javit ću ti se u kratkom roku!