o meni

Helena Hašpl jurišić

gestalt psihoterapeutkinja

mr.sc. Helena Hašpl Jurišić, diplomirana socijalna radnica

Rođena sam 1979. godine u Zagrebu. Diplomirala sam i magistrirala na Studijskom centru socijalnoga rada. Radila sam s djecom s razvojnim teškoćama i sudjelovala u projektu Male kreativne socijalizacijske skupine gdje sam vodila grupe djece u osnovnim školama na prevenciji poremećaja u ponašanju.
U domu za starije i nemoćne osobe radila sam individualno i grupno s osobama starije životne dobi u sklopu domskog savjetovališta te sam kao suradnik vodila grupe maloljetnih trudnica u sklopu projekta Mama je mama udruge Korak po korak. Također sam vodila radionice za roditelje pod nazivom Ja, roditelj u okviru projekta Sretan roditelj, sretno dijete. Na taj način objedinila sam svoje osobne i profesionalne interese u cilju stvaranja mjesta gdje roditelji mogu pružiti podršku jedni drugima i naučiti nešto novo, raditi na osobnim resursima te na taj način ojačati svoje roditeljske kapacitete.

Oduvijek sam željela bolje razumjeti sebe i druge. Zanimalo me kako mogu pokrenuti osobne snage za vlastitu dobrobit i pomoći drugima da isto učine za sebe. Vođena tom idejom završila sam četverogodišnju edukaciju iz gestalt psihoterapije.

Od 2010. godine provodim individualnu i grupnu psihoterapiju s klijentima što je za mene zadovoljstvo i izazov. Osjećam zahvalnost zbog prilike što s klijentima mogu podijeliti terapijsko iskustvo u kojem klijenti mogu biti autentični. U terapijskom procesu je ljekovito kada klijent osjeti da je na sigurnom mjestu, da može biti ono što jest, prihvatiti sve svoje dijelove kao jednu cjelinu, osvijestiti kako stvara odnose, što ga motivira i blokira, tko je u stvari, kako preuzeti odgovornost za svoje izbore, odnosno postaviti granice i što to za njega znači. Tako može ostvariti svoje kapacitete i živjeti život koji ide iz njegove istine, a ne iz očekivanja okoline.

e-mail:helena.haspl-jurisic@psiho-planet.com