O nama

Helena Hašpl Jurišić

 

mr.sc. Helena Hašpl Jurišić

gestalt psihoterapeutkinja

Diplomirana Socijalna radnica

Helena Hašpl Jurišić

Rođena sam 1979. godine u Zagrebu. Diplomirala sam i magistrirala na Studijskom centru socijalnoga rada. Oduvijek sam željela bolje razumjeti sebe i druge. Zanimalo me kako mogu pokrenuti osobne snage za vlastitu dobrobit i pomoći drugima da isto učine za sebe. Vođena tom idejom završila sam četverogodišnju edukaciju iz gestalt psihoterapije.

Od 2010. godine provodim individualnu i grupnu psihoterapiju a od 2020. godine i partnersku terapiju s klijentima što je za mene zadovoljstvo i izazov. Osjećam zahvalnost zbog prilike što s klijentima mogu podijeliti terapijsko iskustvo u kojem klijenti mogu biti autentični

Do sada sam imala priliku raditi s različitim ljudima, što je za mene uvijek izazov i privilegija. Imam iskustva u radu s osobama starije životne dobi, djecom osnovnoškolske dobi, radionicama za roditelje, maloljetnim trudnicama, počiniteljima kaznenih djela i studentskom populacijom, kao socijalna radnica i kao psihoterapeut.

U terapijskom procesu je ljekovito kada klijent osjeti da je na sigurnom mjestu, da može biti ono što jest, prihvatiti sve svoje dijelove kao jednu cjelinu, osvijestiti kako stvara odnose, što ga motivira i blokira, tko je u stvari, kako preuzeti odgovornost za svoje izbore, odnosno postaviti granice i što to za njega znači. Tako može ostvariti svoje kapacitete i živjeti život koji ide iz njegove istine, a ne iz očekivanja okoline.

Jedno od ljudskih univerzalnih iskustava je nošenje s gubitcima kroz tugovanje. Gubitci mogu biti različiti – razvojni gubitci, profesionalni gubitci, prekid odnosa, gubitak zdravlja, odnosno gubitak nečega što nam je važno. U tom kontekstu sami gubici kao i proces oporavka mogu biti različito dugi i zahtjevni. Iskustvo tugovanja nakon gubitka bliskih osoba može biti izuzetno teško i preplavljujuće. Ne morate ga prolaziti sami. Podrškom kroz individualnu terapiju dajete sebi mjesto za proživljavanje i razumijevanje vašeg iskustva tugovanja.

 

Cijena psihoterapije

u našem prostoru ili preko Skype-a

50,00 € – 376,73 kn

Lokacija: Park Kate Šoljić 4 , 3. kat – Trešnjevka

Želiš sa mnom dogovoriti termin?

Kontaktiraj me i javit ću ti se u kratkom roku!